KNOWLEDGE

က်ဥ္းေျမာင္းတဲ့ေျမေနရာကို အက်ိဳးရွိရွိ အသုံးခ်ၿပီး သပ္ရပ္လွပတဲ့ေနအိမ္အျဖစ္ ေျပာင္းလဲဖန္တီးျပခဲ့တဲ့ ဗိသုကာပညာရွင္

Written by admm

က်ဥ္းေျမာင္းတဲ့ေျမေနရာကို အက်ိဳးရွိရွိ အသုံးခ်ၿပီး သပ္ရပ္လွပတဲ့ေနအိမ္အျဖစ္ ေျပာင္းလဲဖန္တီးျပခဲ့တဲ့ ဗိသုကာပညာရွင္

ဂ်ပန္ဗိသုကာ Kota Mizuishi ဒီဇိုင္းေရးဆြဲေပးခဲ့တဲ့ ေသးငယ္ၿပီးေနခ်င္စဖြယ္ေကာင္းတဲ့ဒီအိမ္ေလးဟာ ဂ်ပန္နိုင္ငံ တိုက်ိဳၿမိဳ႕ ေနအိမ္ထူ

ထပ္မ်ားျပားတဲ့Suginami ရပ္ကြက္

 


ရဲ့ျမစ္ကမ္းေဘးတစ္ေနရာမွာ တည္ရွိတာပါ။၂၀၁၁ ခုႏွစ္မွာ ေဆာက္လုပ္ၿပီးစီးခဲ့ၿပီး “ Horinouchi in House” လို႔အမည္တပ္ထားတဲ့ အ

 

ဆိုပါႏွစ္ထပ္အိမ္ဟာ အေသးစိတ္

၅၅၅ စတုရန္းေပက်ယ္ဝန္းၿပီး ေယာက္်ား၊ဇနီးနဲ႔ ကေလးမေလးစတဲ့ မိသားစုသုံးေယာက္တို႔ေနထိုင္ၾကပါတယ္။အိမ္ရဲ့အက်ယ္အဝန္းကို

ေဒသတြင္းစည္းမ်ဥ္းစည္းကမ္းေတြ


နဲ႔အညီ ခြင့္ျပဳခ်က္ရတည္ေဆာက္ထားတာပါ။အိမ္အေပၚထပ္မွာ အိပ္ခန္း၊ မီးဖိုေခ်ာင္၊ ထမင္းစားခန္းႏွင့္ဧည့္ခန္းတို႔ပါဝင္ၿပီး ေရွ႕ကိုအန

 

ည္းငယ္ထိုးထြက္ေနတဲ့ေနရာ

ရဲ့ေအာက္ဟာ ကားရပ္နားဖို႔ေနရာျဖစ္ပါတယ္။

 

ေပါင္းစည္းထားတဲ့စတုဂံမွန္တိုင္ႏွစ္ခုၾကားက်ဥ္းေျမာင္းတဲ့ေနရာမွာ စားပြဲခုံနဲ႔လသာေဆာင္တို႔ပါရွိပါတယ္။Mizuishi ဟာ ကန႔္သတ္ထား

တဲ့ဧရိယာမွာ ဆန္းသစ္ၿပီး ျမစ္နဲ႔

ဆက္သြယ္မႈအမ်ိဳးမ်ိဳးခံစားရေစဖို႔ အဆိုပါအိမ္ေလးကို ဒီဇိုင္းဆြဲခဲ့တာပါ။ေန႔ခင္းဘက္မွာ သဘာဝအလင္းေရာင္အလြယ္တကူဝင္ေရာက္

နိုင္တဲ့ အမိုးျမင့္ထပ္ခိုးတစ္ခုလည္

းပါရွိၿပီး အိမ္ေထာင္ဦးစီးရဲ့ အိပ္ခန္းတစ္ခန္းနဲ႔ေရခ်ိဳးခန္းဟာ က်ယ္ဝန္းတဲ့ေျမညီထပ္ေနရာေကာင္းမွာ ပါရွိပါတယ္။ဒီေတာ့ အနည္းငယ္သာရွိတဲ့ေျမေနရာကို အထင္ႀကီး


ေလာက္တဲ့ ဗိသုကာဆိုင္ရာအံ့ဖြယ္ေခတ္သစ္အႏုပညာလက္ရာတစ္ခုအျဖစ္ ေျပာင္းလဲအသုံးျပဳခဲ့တဲ့ Mizuishiရဲ့ဒီဇိုင္းလက္ရာေတြကိုလည္း ၾကည့္ရႈခဲ့လိုက္ၾကပါအုံး။

Unicode

က်ဥ္းေျမာင္းတဲ့ေျမေနရာကို အက်ိဳးရွိရွိ အသုံးခ်ၿပီး သပ္ရပ္လွပတဲ့ေနအိမ္အျဖစ္ ေျပာင္းလဲဖန္တီးျပခဲ့တဲ့ ဗိသုကာပညာရွင္


ဂ်ပန္ဗိသုကာ Kota Mizuishi ဒီဇိုင္းေရးဆြဲေပးခဲ့တဲ့ ေသးငယ္ၿပီးေနခ်င္စဖြယ္ေကာင္းတဲ့ဒီအိမ္ေလးဟာ ဂ်ပန္နိုင္ငံ တိုက်ိဳၿမိဳ႕ ေနအိမ္ထူ

 

ထပ္မ်ားျပားတဲ့Suginami ရပ္ကြက္


ရဲ့ျမစ္ကမ္းေဘးတစ္ေနရာမွာ တည္ရွိတာပါ။၂၀၁၁ ခုႏွစ္မွာ ေဆာက္လုပ္ၿပီးစီးခဲ့ၿပီး “ Horinouchi in House” လို႔အမည္တပ္ထားတဲ့ အ

ဆိုပါႏွစ္ထပ္အိမ္ဟာ အေသးစိတ္

၅၅၅ စတုရန္းေပက်ယ္ဝန္းၿပီး ေယာက္်ား၊ဇနီးနဲ႔ ကေလးမေလးစတဲ့ မိသားစုသုံးေယာက္တို႔ေနထိုင္ၾကပါတယ္။အိမ္ရဲ့အက်ယ္အဝန္းကို

 

ေဒသတြင္းစည္းမ်ဥ္းစည္းကမ္းေတြ


နဲ႔အညီ ခြင့္ျပဳခ်က္ရတည္ေဆာက္ထားတာပါ။အိမ္အေပၚထပ္မွာ အိပ္ခန္း၊ မီးဖိုေခ်ာင္၊ ထမင္းစားခန္းႏွင့္ဧည့္ခန္းတို႔ပါဝင္ၿပီး ေရွ႕ကိုအန

ည္းငယ္ထိုးထြက္ေနတဲ့ေနရာ

ရဲ့ေအာက္ဟာ ကားရပ္နားဖို႔ေနရာျဖစ္ပါတယ္။

 

ေပါင္းစည္းထားတဲ့စတုဂံမွန္တိုင္ႏွစ္ခုၾကားက်ဥ္းေျမာင္းတဲ့ေနရာမွာ စားပြဲခုံနဲ႔လသာေဆာင္တို႔ပါရွိပါတယ္။Mizuishi ဟာ ကန႔္သတ္ထား

တဲ့ဧရိယာမွာ ဆန္းသစ္ၿပီး ျမစ္နဲ႔

ဆက္သြယ္မႈအမ်ိဳးမ်ိဳးခံစားရေစဖို႔ အဆိုပါအိမ္ေလးကို ဒီဇိုင္းဆြဲခဲ့တာပါ။ေန႔ခင္းဘက္မွာ သဘာဝအလင္းေရာင္အလြယ္တကူဝင္ေရာက္

နိုင္တဲ့ အမိုးျမင့္ထပ္ခိုးတစ္ခုလည္း

ပါရွိၿပီး အိမ္ေထာင္ဦးစီးရဲ့ အိပ္ခန္းတစ္ခန္းနဲ႔ေရခ်ိဳးခန္းဟာ က်ယ္ဝန္းတဲ့ေျမညီထပ္ေနရာေကာင္းမွာ ပါရွိပါတယ္။ဒီေတာ့ အနည္းငယ္

သာရွိတဲ့ေျမေနရာကို အထင္ႀကီး


ေလာက္တဲ့ ဗိသုကာဆိုင္ရာအံ့ဖြယ္ေခတ္သစ္အႏုပညာလက္ရာတစ္ခုအျဖစ္ ေျပာင္းလဲအသုံးျပဳခဲ့တဲ့ Mizuishiရဲ့ဒီဇိုင္းလက္ရာေတြကို

 

လည္း ၾကည့္ရႈခဲ့လိုက္ၾကပါအုံး။

About the author

admm